preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vijenac

Login
e-Dnevnik za učenike

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

JELOVNIK ŠKOLSKE KUHINJE
UDŽBENICI

Katalog udžbenika iz šk. god. 2014./2015. 

Monografija OŠ Vijenac


Monografija 2014./2015. školske godine


Monografija 2015./2016. školske godine


Monografija 2016./2017. školske godine


Monografija 2017./2018. školske godine

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 3. 2015.

Danas: 27
AUTORSKO PRAVO
Instalacija Microsoft Teams
Zrinka Radanović / datum: 28. 10. 2020. 13:31

Upute za instalaciju 

pod (OPŠIRNIJE) pripremila je učiteljica Matematike i Informatike Ljiljana Grgić.

 


[OPŠIRNIJE]Pilot-projekt Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj
Zrinka Radanović / datum: 26. 8. 2020. 18:57

Izbijanjem pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika  o navedenom problemu. Važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti  bio je glavni poticaj za pokretanje ovog projekta kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanih uz biosigurnost i biozaštitu. Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac, Osijek. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Alemka Markotić, dr. med., a nacionalni koordinator za osnovne i srednje škole je mr.sc. Maja Kassa, prof. 

 Pilot-projekt se provodi  u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj u sklopu izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita od 35 sati godišnje. Namijenjen je kombiniranim skupinama učenika  7. i 8. razreda osnovne škole te trogodišnjim i četverogodišnjim srednjim školama.  Učenici zajedno sa svojim učiteljima – mentorima, putem digitalne platforme, obrađuju sadržaje i svladavaju planirane ishode koji se nalaze u sklopu Kurikuluma  izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita. 

          Na kraju nastavne godine planirano je natjecanje  u stečenim  vještinama te prezentacija rezultata istraživačkih radova i postera.

Poveznica na projekt https://bit.ly/2Xy2ydh


[OPŠIRNIJE]eTwinning
Tanja Paris / datum: 23. 10. 2020. 09:54

Top European inventions of all times

About project

The project focuses on the origin, evolution and environmental and social impact of technological objects invented by partner countries.

 

 

Language

English

Subjects

Foreign languages, Technology

Range of years

From 12 to 14 (8th Grade)

The goals

Curricular content of technology:
-To value the importance of technology in meeting needs, solving problems and improving the quality of life.
-To value the evolution of technology throughout history.
-To value the contribution of the countries participating in the project to technological development.
-To identify the materials that objects are made of as well as their properties.
-To analyze the environmental impact of technological objects.
-To analyze the social impact of technological objects.
-To be able to make proposals to improve an object, regarding its usefulness and its social and environmental impact.

To improve English through CLIL proposals.

​To work in collaborative international groups.

To create cultural bridges between different countries that improve tolerance.

To implement guided tasks with the aim of promoting personal autonomy in the learning process.

To improve digital skills through the safe and critical use of ICT.

The Results

The final products of the project are posters and videos about technological objects invented in Croatia, Turky, Spain and Italy.
Teachers involved: Ivana Sudar, Ljiljana Grgić, Tanja Paris


[OPŠIRNIJE]Dabar 2020.
Tanja Paris / datum: 23. 10. 2020. 09:49

4. godinu zaredom održat će se online natjecanje Dabar od 9. do 13. studenoga 2020. godine prema preporučenim epidemiološim mjerama na CARNET-ovom sustavu uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr.

 

Sve vijesti – Udruga Suradnici u učenju

Online natjecanje Dabar promiče matematiku, informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske.

Natjecanje se organizira u 5 kategorija:

MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,

MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,

KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,

MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda OŠ

Sudjelovanje je za sve učenike, učitelje i škole u potpunosti besplatno.

Napomena. Ovisno o promjenama epidemiološke situacije te načinima organizacije rada u školama moguće su promjene u načinu sudjelovanja. Dodatne, detaljne upute bit će objavljene početkom studenoga.

Unaprijed zahvaljujemo na podršci i aktivnom sudjelovanju!

Vaše učiteljice Ljiljana Grgić, Anita Higi i Tanja Paris.


[OPŠIRNIJE]72sata bez kompromisa
Zrinka Radanović / datum: 16. 10. 2020. 11:27

"72 sata bez kompromisa" međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade te promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.
Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta.
I ove 2020. godine mladi će se uključiti svojim vremenom i radom za siromašne, potrebite i marginalizirane u Dubrovniku, Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu u različitim akcijama:
• ekološkim
• socijalnim
• kreativnim
• fizičkim radom
• prikupljanjem sredstava
Pokreni sebe, pokreni društvo! Učini dobro djelo bez kompromisa!#budiPromjena

Šest volontera u petak, 16. listopada 2020. godine vrijedno su radili u OŠ Vijenac pod vodstvom domara Vedrana Damjanovića. Obojali su stolove, stupove i pristupnu rampu. Hvala mladim vrijednim volonterima.

       


[OPŠIRNIJE]Dan učitelja, 5.10.2020.
Zrinka Radanović / datum: 5. 10. 2020. 12:08

Svjetski dan učitelja!


[OPŠIRNIJE]Župni god Svetog Mihaela i Dan Gradske četvrti Tvrđa
Zrinka Radanović / datum: 25. 9. 2020. 09:18

U utorak, 29.rujna 2020. župni je god naše župe Svetog Mihaela i Dan Gradske četvrti Tvrđa te toga dana neće biti nastave.

Časna sestra i vjeroučiteljica pozivaju vjeroučenike na svetu misu u 8:30 sati. 

Već 333 godine molimo sv. Mihaela Ark.  u najstarijoj osječkoj crkvi.


[OPŠIRNIJE]Organizacija rada škole na početku 2020./2021. školske godine
Vesna Vrbošić / datum: 1. 9. 2020. 12:40

Poštovani učenici i roditelji,

vjerujem kako ste u iščekivanju informacija o organizaciji rada u novoj školskoj godini u našoj OŠ Vijenac. Danas je prvi dan nove školske godine 2020./2021., a prvi dan nastave je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine. Za sve učenike naše škole nastava će biti organizirana u jednoj smjeni. Na ulazu u školu učenici će dezinficirati potplate obuće i ruke, a temperaturu trebaju izmjeriti kod kuće.

Učenici od 1. do 4. razreda ulazit će na učenički ulaz, a boravit će u svojim razrednim učionicama u prizemlju zgrade. Užinu će  imati u svojoj učionici. Jedan odjel koristit će jedan sanitarni prostor. Raspored je napravljen i za prostore u kojima peru ruke.

Produženi boravak bit će organiziran u dvije skupine, ali samo za učenike 1. i 2. razreda, a započinje s radom 7. rujna 2020. godine. Roditeljski sastanak za roditelje učenika 2. razreda je u četvrtak, 3. rujna 2020., u 17:00 sati, a za roditelje učenike 1. razreda u četvrtak, 3. rujna 2020., u 17:30 ispred škole kada će biti i potpisivanje ugovora.

Učenici od 5. do 8. razreda ulazit će na učiteljski ulaz, a boravit će u učionicama na katu prema sljedećem rasporedu 8.a u učionici Biologije; 7.a u učionici Matematike 7.b u učionici Informatike; 6.a u učionici Geografije; 6.b u učionici Engleskog; 5.a u učionici Hrvatskog; 5.b u učionici Likovne kulture; Raspored korištenja sanitarnih prostora je napravljen i raspored prostora za pranje ruku. Užinu će imati u svojim učionicama, osim učenika 8.a koji će užinu imati u donjem prostoru škole.

Raspored sati za predmetnu nastavu nalazi se pod Opširnije.

Prvi dan nastave bit će sat razrednika od 8:00 do 10:30 za sve učenike kada će učenici od svojih razrednika dobiti detaljne informacije o svemu.

Udžbenici su stigli i složeni su u učionicama na stolove.

Školska kuhinja započinje s radom u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, a troškove će snositi Grad Osijek i Osječko – baranjska županija za sve učenike koji se žele hraniti u školi.

Učenici 1. razreda dolaze s roditeljima na primanje u školu u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, u 8:30, ispred škole bez školskih torbi i bez papuča. Udžbenici su složeni u vrećicama kako bi ih mogli ponijeti kućama. Roditelji ostaju ispred škole i čekaju djecu i učiteljicu Jasminku Nikolandić.

Energetska obnova je pri kraju. Vrlo lijepo i kvalitetno je odrađeno. Do ponedjeljka bit će i dvorište očišćeno. Spremni dočekujemo učenike. 

Organizacija rada škole je osmišljena u skladu s Preporukama MZO i Uputama HZJZ i mogućnostima škole, a sve s ciljem očuvanja zdravlja naših učenika i zaposlenika. https://mzo.gov.hr/vijesti/koronavirus-vazne-informacije-3583/3583


[OPŠIRNIJE]Ljetovanje na Balatonu za učenike od 5. do 7. razreda
Vesna Vrbošić / datum: 5. 6. 2020. 08:53

I ove godine u okviru međunarodne suradnje dviju škola na Balaton otputovali je 30 učenika od 5. do 7. razreda. Voditeljice učenika su: učiteljica Engleskoga jezika Ivana Sudar i učiteljica Matematike i Fizike Tanja Paris. Učenici su boravili na Balatonu od 11. do 17. kolovoza 2020. godine.

http://https://read.bookcreator.com/oW2tMTwrpoRN9UuuwLtCgFjQnjQ2/h0fStW-VTwGOWgdqjiFzFw


[OPŠIRNIJE]Udžbenici i drugi obrazovni materijali za školsku godinu 2020./2021.
Zrinka Radanović / datum: 15. 7. 2020. 06:57
Udžbenici se nabavljaju sredstvima Državnog proračuna i vlasništvo su Škole. Krajem školske godine vraćate ih u skladu sa Zakonom o udžbenicima i drugim  obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu te Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala.

U školskoj godini 2020./2021. koristit će se novi udžbenici za 2., 3., 6. i 7. razred te Biologija, Fizika i Kemija za 8. razred (Katalog za šk. god. 2020./2021.) i postojeći udžbenici za 4. i 8. razred te 1. i 5. razred (Katalog za šk.god.2019./2020. i Katalog 2014./2015.) 

Dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, likovne mape, atlase te ispite) za pojedine predmete uz dogovor s razrednicima i predmetnim učiteljima kupuju roditelji.

Početkom nove školske godine udžbenike će moći preuzeti učenici i/ili roditelji.

Popis udžbenika OŠ Vijenac 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Izložba likovnih radova viših razreda, OŠ Vijenac
Martina Ižaković / datum: 15. 5. 2020. 10:17

Izložba će se stalno nadopunjavati! smiley

Made with Padlet

[OPŠIRNIJE]Energetska obnova škole
Vesna Vrbošić / datum: 31. 1. 2020. 09:07

Nakon brojnih predradnji Energetska obnova zgrade OŠ Vijenac započinje dolaskom prvoga kamiona. Izvođač radova je Massa d.o.o. 


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2019./2020.
Zrinka Radanović / datum: 5. 7. 2019. 09:54

U školskoj godini 2019./2020. udžbenike od 1. do 8.r. razreda osnovne škole na višegodišnje korištenje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Roditelji ili skrbnici trebaju osigurati radne bilježnice i dodatni radni materijal.

U 2., 3., 4., 6., 7.  razredu (osim Biologije, Kemije i Fizike) i 8. razredu  koristit će se udžbenici  i radne bilježnice odabrani 2014.  godine. (popis radnih bilježnica koje naručuju roditelji možete preuzeti u privitku pod Opširnije). 

OŠ Vijenac provodi nove kurikulume u 1. i 5. razredu u svim nastavnim predmetima te u 7. razredu u Fizici, Biologiji i Kemiji. Novi udžbenici, koje plaća Ministarstvo znanosti i obrazovanja, naručeni su za sve učenike 1., 5. i 7. razreda (B/K/F). Suglasnost roditelja o nabavci ostalih odobrenih pomoćnih nastavnih sredstava koje su učitelji izabrali bit će na prvome roditeljskom sastanku.


Poštovani roditelji/skrbnici učenika OŠ Vijenac,

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, br. 116/18) sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju se  Državnim proračunom. Nadalje, udžbenici nabavljeni sredstvima Državnog proračuna vlasništvo su škole, a postupanje je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna.

U šk. god. 2019./2020. svi učenici od 1. – 8. razreda dobivaju na višegodišnje korištenje besplatne udžbenike. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH osiguralo je i financijska sredstva za nabavu udžbenika izbornih predmeta Vjeronauka i  Informatike (u 7. i 8.r.) i drugog stranog jezika( Njemački jezik).

Roditelji/skrbnici učenika financiraju nabavu Radnih bilježnica ili Zbirki zadataka ovisno što je izabrano uz udžbenik pojedinog predmeta kao i  Likovne mape, Kutije za Tehničku kulturu i Atlasa za 5.r.

U skladu s čl. 10. st. 5. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN, 116/18) objavljujemo Rezultate odabira udžbenika za 1. i 5. razred te predmeta Biologija, Kemija i Fizika za 7. razred.

U šk. god. 2019./2020. bit će u uporabi dvije vrste udžbenika: udžbenici koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme (1., 5. i 7.r. (Biologija, Fizika i Kemija) OŠ ), tzv. „novi udžbenici“ i udžbenici za sve ostale razrede koji su odobreni 2014. godine tzv. „postojeći udžbenici“.

Slijedom svega navedenog, želimo roditeljima ukazati na činjenicu da će učenici prilikom dobivanja udžbenika na početku školske godine dobiti  i poneke rabljene udžbenike te molimo za razumijevanje .

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju