preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vijenac

Login
e-Dnevnik

        

e-Dnevnik za učenike i roditelje od sada i kao mobilna aplikacija

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Književni susret- Međunarodni dan dječje knjige
Autor: Zrinka Radanović, 1. 4. 2022.

Klik na link

Književnica Antoaneta Klobučar je redovita profesorica matematike na Ekonomskom Fakultetu u Osijeku i Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku  koja je rođena u Vinkovcima, a živi i radi u Osijeku. Priče je počela pisati sa 4 godine. Prva ilustratorica i kritičarka joj je kćer. Autorica je 10  knjiga za djecu. Sudjelovala je u mnogobrojnim književnim susretima, doduše uživo, a ovo joj je prvo online. Novo iskustvo.  Učenici OŠ Vijenac su njezino iskustvo osjetili; uživali u spontanosti, razgovorljivosti i pozitivnim stavovima. 
Učenici su se za ovaj susret marljivo pripremali te su bili puni zanimljivih pitanja.  Ova suradnička aktivnost i mrežni susret s učenicima  bilo je nešto novo za sve nas iako je zbog epidemioloških mjera ovo već uvrijeđen način komunikacije. Učenici su se vrlo lijepo pripremili, pročitali sve knjige koje imamo u knjižnici zahvaljujući velikodušnoj donaciji književnice tijekom godina suradnje i prijateljstva: Priče ispod kreveta, Trio zvan grozota, Kraljevstvo povrtno, Bijela vrana, Smješkić Rumenko, Strašljiva sova, Čarobni zeleni kišobran, Žarislav od kopriva, Anđeo slomljena krila, Martinova šuma. Kroz odgovore na pitanja  književnica Antoaneta Klobučar nam je približila svoj život, književni rad, način na koji piše, kada i koliko često. Jer to nije posao. Nije hobi. Pisanje za djecu je stil života. Ali i najveća nagrada i čarolija koju poznaju samo oni koji pišu.
Čita se. Negdje između nove plejke i  youtube-a nalazi se trenutak za priču. Jer priča, bila ona u kamenu, napisana, naslikana, fotografirana, postavljena na YouTube ili programirana u igrici, ono je što privlači i doziva. 
Na samom kraju književnog razgovora pogledajte igrokaz Martinova šuma koji su odglumili učenici 5. razreda OŠ Vijenac, a  tekst je prilagodila učiteljica Hrvatskoga jezika  Danira Brkić prema istoimenoj knjizi.
Ponosni smo što smo sudjelovali u hvalevrijednom projektu Godina čitanja 2021., razmjenjujemo iskustva i promičemo ljubav prema čitanju i tiskanoj knjizi i dalje. 


Na poveznici možete vidjeti književni susret.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju