preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vijenac

Login
e-Dnevnik

        

e-Dnevnik za učenike i roditelje od sada i kao mobilna aplikacija

Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Branko Mihaljević

O projektu
Projekt Upoznaj svoje sugrađane zamišljen je kao istraživačka nastava s ciljem istraživanja i razvijanja kritičkog odnosa prema zavičajnoj i kulturnoj produkciji. Kroz niz manjih istraživačkih zadataka, pod vodstvom mentora, učenici će se upoznati s pojmom zavičajna i kulturna produkcija. Kulturna produkcija podrazumijeva sve vrste umjetnosti (film, glazba, književnost, likovnost...). Učenici će istraživati autore i njihova djela, posjetiti lokacije njihova djelovanja ili lokacije iz djela i vrednovati njihov utjecaj na kulturnu scenu. Sa živućim autorima organizirat će se druženja.

CILJEVI
- razvijati osjećaj pripadnosti i prepoznatljivosti u hrvatskom i europskom i prostoru
- razvijanje komunikacijskih i socijalnih vještina
- razvijati informacijsku i medijsku pismenost
- njegovanje zavičajnosti
- promicanje čitanja iz/radi uživanja
- obogaćivanje rječničkog fonda
- poticanje kreativnosti
- poboljšati digitalnu pismenost korištenjem različitih digitalnih alata.

RADNI POSTUPAK
Aktivnosti će obuhvaćati međupredmetne sadržaje ( građanski odgoj, učiti kako učiti, uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije, osobni i socijalni razvoj). Projekt će trajati do lipnja 2022. godine, a u sklopu njega organizirat će se aktivnosti u kojima će sudjelovati svi sudionici. Sudionici projekta surađivat će tijekom projekta koristeći se suradničkim digitalnim alatima kao što je Padlet, TwinBoard, videokonferencije, chat, forum, društvene mreže i slično. Učenici će raditi u skupinama i timovima, čitat će, izražavati se na kreativan način te se baviti istraživačkim radom, pretraživati informacije i kritički ih vrednovati te će se, na kraju, stvoriti baza njihovih radova ( digitalni posteri, fotografije, e knjiga , video uradci, web stranica…) te će se stvarati nova znanja.

OČEKIVANI REZULTATI
Glavni rezultat projekta bit će web stranica s bazom podataka o zaslužnim osobama/građanima. Stranica je zamišljena kao repozitorij radova na kojemu će se nalaziti svi materijali koji će se moći koristiti u učenju i poučavanju o nekoj osobi, a samim time i o gradu ili mjestu u kojem ta osoba živi ili je živjela. Osim toga, učenici će naučiti komunicirati i surađivati s učenicima partnerskih škola, poboljšati svoje sposobnosti pismenog i usmenog izražavanja, razvijati informacijsku i medijsku pismenost, poboljšati digitalnu pismenost korištenjem različitih digitalnih alata te usvojiti vještine cjeloživotnog učenja: komunikacija, suradnja, pisano i usmeno izražavanje. Školski knjižničari će, zajedno s učiteljima koristiti nove nastavne metode, poboljšati suradnju učenika u razredu te razmjenjivati iskustva s projektnim partnerima.


Na izvannastavnoj aktivnosti Mladi knjižničari izradili smo plakat s fotografijama Branka Mihaljevića, posjetili smo Dječje kazalište Branka Mihaljevića i njegovu sobu u Muzeju Slavonije. Proveli smo intervju, naravno zamišljeni jer Branko je preminuo 2005. godine, ali smo se vodili nekim njegovim riječima za života. Imali smo i sat Glazbene kulture s učenicima četvrtih razreda i učiteljicom Glazbene kulture Nives Boras gdje smo se prisjetili skoro svih pjesama B. Mihaljevića, a posebno pjesme Kauboj i indijanac koju smo naučili pjevati. Učenici produženog boravka sa svojim učiteljicama osmislili su rap pjesmu Slušaj ovaj rap u kojoj su uz glazbenu podlogu Moj Osijek predstavili naš grad. Za kraj projekta učenici razredne nastave pripremaju dječju predstavu.


Foto-galerija:

Sat Glazbene kulture: Branko Mihaljević: Kauboj i indijanac, 4a i 4b razred

učiteljica Glazbene kulture Nives Boras i školska knjižničarka Zrinka Radanović 

     

 

Idi na taj Sway

 

preskoči na navigaciju