preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vijenac

Login
e-Dnevnik za učenike

Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Služba za školsku medicinu

AUTORSKO PRAVO
Međunarodna natjecanja
5. Hippo
Branka Plećaš Ivana Sudar / datum: 25. 2. 2020. 08:58

U petak, 21. veljače 2020. održali smo 5. Hippo natjecanje u našoj školi . Ove godine u izlučnom natjecanju sudjelovalo je 24 učenika u 3 kategorije: Hippo 1 (peti razred), Hippo 2 (6.razred) i Hippo 3 (7. i 8. razred). Natjecanje u našoj školi  organizirale su učiteljice Branka Plećaš i Ivana Sudar. Poželimo našim natjecateljima puno uspjeha.

U gužvi oko pojave bolesti i organiziranja nastave na daljinu, jedan lijepi rezultat naših učenika ostao je nezamijećen.

Krajem veljače u našoj je školi organizirano izlučno natjecanje Hippo Olympiad 2020. Prijavilo se 24 učenika u tri kategorije: Hippo 1, Hippo 2 i Hippo 3.

S radošću smo dočekali rezultate u kojima smo saznali da se 7 naših učenika plasiralo u polufinale natjecanja. To su:

Stella Jandrok, Ema Kauzlarić i Hana Deže u kategoriji Hippo 1

Leon Pinter i Victoria Tolj u kategoriji Hippo 2 i

Zara Balkić i Nora Kovačić u kategoriji Hippo 3.

Prvo Hippo natjecanje je održano 2013. godine. Bilo je oko 5000 natjecatelja iz 6 zemalja i 43 učenika u finalu.

2019. godine bilo je 35.000 natjecatelja iz 40 zemalja, a u finalu se natjecalo 150 kandidata.

Čestitamo našim učenicima na uspjehu, i želimo im puno uspjeha u polufinalu, koje će biti organizirano kad se stvore uvjeti.

Natjecanje u našoj školi su organizirale Branka Plećaš i Ivana Sudar, učiteljice engleskog jezika

  


MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema. Na svjetskom natjecanju u robotici koje je održano u NR Kini, u gradu Guangzhou, od 28. studenoga do 1. prosinca 2019. godine naši učenici 5.b razreda Marko Slivka i Bruno Ančić zauzeli su 73 mjesto od 300 ekipa. Na svjetsko natjecanje plasirali su se već drugu godinu za redom. Prekrasan uspjeh. Čestitamo Marku i Bruni i njihovom mentoru prof. Mariu Slivki na postignutom uspjehu.
https://croatianmakers.hr/hr/project/makex-2019-natjecanje-u-kini-rezultati/

 IMG_0641

Državna natjecanja
 
MakeX 2019
Zrinka Radanović / datum: 14. 10. 2019. 09:57

Ekipa Robotičkog kluba Osijek je na jučerašnjem natjecanju u Zagrebu MakeX 2019 Starter City Guardian, osvojila prvo mjesto te se plasirala na Svjetsko natjecanje koje će biti održano u gradu Guangzhou u NR Kini od 28 studenog do 1. prosinca 2019. Pobjednički tim čine učenici 5.b razreda Marko Slivka i Bruno
Ančić. Čestitamo učenicima i njihovom mentoru prof. Mariu Slivki i želimo
im puno uspjeha na svjetskom natjecanju.

 
 
Županijska natjecanja

Učenici  koji polaze izvannastavnu aktivnost ROBOTIKE redovito se natječu u programiranju robota u sklopu Croatian Makers lige i postižu lijepe rezultate.

U drugom, on line kolu, učenica 4.a razreda Maja Lena Milojević osvojila je 2. mjesto pojedinačno, a učenik 3.a razreda Lav Filip Tešija osvojio je 3. mjesto pojedinačno.

U trećem, fizičkom kolu, ekipno 3. mjesto osvojili su Lav Filip Tešija (3.a) i Ivan Soldo (5.b) za mlađu dobnu skupinu. Ekipno 2. mjesto, za stariju dobnu skupinu, osvojili su Marko Slivka i Bruno Ančić, učenici 5.b razreda.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima učiteljici Dubravki Čatoš i vanjskom suradniku profesoru Mariu Slivki.


Na županijsko natjecanje iz LIKOVNE KULTURE poslani su radovi učenika: VIKTORIA TOLJ, 6.a, SERGEJ LEVAK, 7.a, NIKO DALMATIN, 5.b i EMA KAUZLARIĆ, 5.a. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici učiteljici likovne kulture Martini Ižaković.


Na županijsko natjecanje iz GEOGRAFIJE pozvana je učenica STELLA JANDROK, 5.a. Čestitamo učenici i njezinoj mentorici učiteljici geografije Maji Kassa.


Na županijsko natjecanje iz BIOLOGIJE pozvani su učenici 7.a SERGEJ LEVAK i FRAN MAJDENIĆ i 8.b DORA KRLJAR, ZARA BALKIĆ i LANA SLUNJSKI. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici učiteljici biologije i kemije Kristini Rajlić.


Na 62. natjecanju mladih tehničara OBŽ koje je održano 6.3.2020. u OŠ Jagode Truhelke u Osijeku učenik HRVOJE JUVANČIĆ zauzeo je 3. mjesto iz područja elektronike, FRAN PINTER 6. mjesto iz područja elektrotehnike, MARKO SLIVKA 10. mjesto iz područja maketarstvo i modelarstvo, ARIGONA KRASNIQI 13. mjesto iz područja graditeljstva i FRANKA JUVANČIĆ 14. mjesto iz područja modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.  Čestitamo učenicima i njihovom mentoru učitelju tehničke kulture i informatike Miodragu Zdravčeviću.

Na županijsko natjecanje MLADIH TEHNIČARA pozvani su: MARKO SLIVKA 5.b MAKETARSTVO I MODELARSTVO, ARIGONA KRASNIQI 6.b GRADITELJSTVO, FRAN PINTER 8.a ELEKTROTEHNIKA, HRVOJE JUVANČIĆ 8.b ELEKTRONIKA te FRANKA JUVANČIĆ 6.b MODELARSTVO UPORABNIH TEHNIČKIH TVOREVINA. Čestitamo učenicima i njihovom mentoru učitelju tehničke kulture i informatike Miodragu Zdravčeviću.


Nakon školskog natjecanja iz KEMIJE na županijsko natjecanje pozvani su učenici 7.a :FRAN MAJDENIĆ i SERGEJ LEVAK. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici učiteljici kemije MArtini Vukomanović.


Nakon školskog natjecanja iz INFORMATIKE na županijsko natjecanje pozvani su: STELLA JANDROK 5.a, LORIS PEJAKIĆ 5.b i KLARA SLIVKA 6.a. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici učiteljici matematike i informatike Ljiljani Grgić.


JUDO ekipa naše škole u sastavu: PETRA ŠEPOVIĆ 2.a, LANA PINTER 2.a, LUCIJA ČABAJ 2.a, ERIKA ŠUSTER 4..b, TENA REBEKIĆ 2.b, IRA KADIĆ 5.b, KAYRA KADIĆ 6.a, ESRA IMERI 5.b, SARA IMERI 6.b, LUCIJA KOLODA 6.a i NINA MIHALJEVIĆ 6.a na natjecanju osnovnih škola u judu zauzele su ekipno 1. mjesto te su pozvane na državno prvenstvo. Čestitamo i njihovim mentorima: učitelju TZK Franji Jurkoviću i trenerici Jeleni Vuković Gotal.


Nakon održanog školskoga natjecanja iz MATEMATIKE na županijsko natjecanje pozvan je učenik MARKO KANISEK, 5.a. Čestitamo Marku i njegovoj mentorici učiteljici matematike Aniti Higi.


Nakon održanog gradskog natjecanja u SPORTSKOJ GIMNASTICI za djevojčice i dječake osnovnih škola učenici: ZARA BALKIĆ, 8.a i MARKO SLIVKA, 5.b zauzeli su 2. mjesto pojedinačno u svojoj kategoriji. Čestitamo Zari  i Marku na uspjehu i njihovom mentoru i učitelju TZK Franji Jurkoviću.


Završilo je međunarodno matematičko i informatičko natjecanje Dabar 2019.
Ove godine u 10% najboljih Dabronatjecatelja su i učenici naše  škole.
U kategoriji:
MikroDabar: Jakov Benić,2.b i Sergej Sekulić,2.a
KiloDabar: Marko Slivka, 5.b i Klara Slivka,6.a
Čestitamo učenicima u ime programskog i organizacijskog odbora, ali i ostalim natjecateljima koji su prihvatili Dabrov izazov neovisno o
broju bodova koji su ostvarili. Svi vi, važan ste dio Dabrosvijeta - svijeta  matematike i informatike 21. stoljeća koji zajedno gradimo.
Vidimo se i sljedeće godine, zar ne?
Učiteljice: Inga Plaščak, Ljiljana Grgić, Anita Higi i Tanja Paris


6. LAMPIONI ZA DAN GRADA OSIJEKA - ČAROBNA SVJETLOST ADVENTA
Miodrag Zdravčević Zrinka Radanović / datum: 12. 11. 2019. 11:30

Proslavimo zajedno Dan grada i uz svjetlost lanterni i lampiona zakoračimo u čarobno predbožićno doba Adventa...
Kao svojevrsno otvorenje adventskih svečanosti, tradicionalno uz Dan grada Osijeka 2. prosinca 2019., održava se velika izložba lampiona koje izrađuju djeca osječkih osnovnih škola. Proglašenje pobjednika je na središnjoj proslavi i dodjeli nagrada u Arheološkom muzeju, u ponedjeljak 2. prosinca 2019. od 18 sati.
Svake godine učenici ulažu svoje srce i dušu u izradu vlastitih lanterni, lampiona, pravih umjetničkih djela u raznim oblicima inspiriranim gradskim znamenitostima i simbolima.  10 najuspješnijih radova bit će izloženo na školskoj izložbi od 20.-25.11.2019. godine te sudjeluje u natjecanju: Anja Brković,7.a; Hrvoje Juvančić,8.b; Franka Juvančić, 6.b; Noah Bertok, 4.a; Ivan i Luka Soldo, 5.b; Patrik Zorn, 4.b; Nika Bujak, 6.a; Luka Lijić, 5.a; Jona Pišonić, 4.b te Leonard Musa, 4.b.

Lampioni pristigli na natječaj u školama, bit će nagrađeni u nekoliko kategorija:

Najmaštovitiji lampion
Lampion na temu grada Osijeka
Lampion u slobodnoj temi (otvorena kategorija)
Grupni rad lampiona u slobodnoj temi (otvorena kategorija)
Najljepši lampion prema glasovanju na Facebook stranici Zajednice tehnicke kulture Osjecko-baranjske županije

U kategoriji: Lampion na temu grada Osijeka 2. mjesto osvojio je Noah Bertok, 4.a

U otvorenoj kategoriji 1.. mjesto osvojio je Hrvoje Juvančić, 8.b


Dabar 2019
Zrinka Radanović / datum: 8. 11. 2019. 09:12

Nova matematička i informatička uzbuđenja su pred našim vrijednim znalcima od 1. do 8. razreda. Međunarodno online natjecanje Dabar provodimo:

4.11. – 8. 11. 2019. godine obavezna prijava svih učenika i učitelja u Moodle MOOC kolegij

12. 11. 2019. godine online međunarodno natjecanje prema rasporedu 

Natjecanje promiče među učenicima i učiteljima, ali i šire u javnosti da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka. Rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije ostvaruje se kroz kategorije:

MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ, 

MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ, 

KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ, 

MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda OŠ

Organizator online natjecanja za Republiku Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara i Visokog učilišta Algebra, CARNeta uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. U našoj zemlji natjecanje je organizirano na sustavu Moodle MOOC, uz obaveznu uporabu elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. 

Stranice međunarodnog online natjecanja su http://bebras.org, a hrvatsko sjedište mu je na portalu www.ucitelji.hr.

Završilo je međunarodno matematičko i informatičko natjecanje Dabar 2019.
Ove godine u 10% najboljih Dabronatjecatelja su i učenici naše  škole.
U kategoriji:
MikroDabar: Jakov Benić,2.b i Sergej Sekulić,2.a
KiloDabar: Marko Slivka, 5.b i Klara Slivka,6.a
Čestitamo učenicima u ime programskog i organizacijskog odbora, ali i ostalim natjecateljima koji su prihvatili Dabrov izazov neovisno o
broju bodova koji su ostvarili. Svi vi, važan ste dio Dabrosvijeta - svijeta  matematike i informatike 21. stoljeća koji zajedno gradimo.
Vidimo se i sljedeće godine, zar ne?
Učiteljice: Inga Plaščak, Ljiljana Grgić, Anita Higi i Tanja Paris


Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2019., Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek u utorak, 22. listopada 2019. godine s početkom u 10.30 sati organizira Čitateljski izazov u lijepom čitanju naglas za učenike osnovnih škola. 

Učenici iz sedam osječkih osnovnih škola sudjelovali su na Čitateljskom izazovu u lijepom čitanju naglas, održanom u prostoru Igraonice i igroteke Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. 

Po troje učenika iz OŠ ‘‘Dobriša Cesarić, OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Josipovac, OŠ Jagode Truhelke, OŠ ‘‘Grigor Vitez‘‘ i OŠ Vijenac čitali su odabrani tekst u trajanju od tri minute, pritom pokazujući vještinu lijepoga čitanja i čitateljsku zrelost pri osobnome odabiru literarnog predloška, koji je na taj način postao književna preporuka drugim vršnjacima. Uspješni su bili i naši učenici: Maja Lena Milojević, 4.a, Erika Šuster, 4.b te Gabriel Livada, a kao rezerve su sudjelovali: Marko Nikolić, 4.a, Jona Pišonić, 4.b i Patrik Zorn, 4.b.

http://www.glas-slavonije.hr/414050/3/Biglbauer-Jako-je-bitno-da-djecu-netko-i-poslusa

 

 
preskoči na navigaciju