preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vijenac

Login
e-Dnevnik za učenike

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

AUTORSKO PRAVO
 

 

Pedagoška koncepcija rada u produženom boravku, kao i u nastavi, zasniva se na svim potrebama učenika i konkretnim utjecajem na njih. Rad u produženom boravku mnogo je drugačiji od klasične nastave, ali i cjelovitiji i bogatiji. Ne svodi se samo na dovršavanje jutarnjeg posla. Cilj je naučiti djecu kako učiti, istraživati, proučavati, podučavati, pomagati. Rad u boravku snažno utječe na emocije učenika, sigurnost u sebe, samopoštovanje, povjerenje u prijatelje, suradnju, pomaganje, odgovornost, znatiželju, samovrjednovanje, zdrav moral, osjećaj uspješnosti, snalažljivost, okretnost, pravo na pogrešku i prihvaćanje pogrešaka kod sebe i drugih.
 

U našem produženom boravku ponedjeljak je dan za male znanstvenike. To su radionice na kojima istražujemo različita pitanja kao na primjer kako je nastao čovjek, tko je izumio kravatu, kako nastaje animirani film, kako je izgledao prvi bicikl i mnoga druga. Na kraju mjeseca pišemo novinski članak o provedenom istraživanju. Tako svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu postajemo mali novinari. Ostalim danima likovno izražavamo prigodne teme poput Božića, Uskrsa, Majčinog dana, Pozdrav godišnjem dobu, Dana vode te mnoge druge.

Utorkom i četvtkom je organizirana sportska aktivnost džudo, dok je srijedom košarka, a petkom atletika.

Tijekom radnog tjedna odvojimo vrijeme i za različite radionice o poštovanju, sreći, ljutnji, učenju, sukobima i odnosima među učenicima. Radimo i različite vježbe opuštanja, vođene fantazije, priče i pjesme.

Kada nam vrijeme dopusti, rado igramo različite elementarne i štafetne igre u školskom dvorištu.

Planiramo i odlaske u obližnji dječji park Drvengrad. U učionici imamo kutak za čitanje gdje učenici mogu čitati različite priče i dječji tisak. Volimo igrati razne društvene igre poput Tko namiguje, Pantomime, Priča se nastavlja i mnoge druge. Najviše od svega volimo pjevati i plesati uz dječje i prigodne pjesmice.

U našem produženom boravku povezuju se igra, učenje i rad.

Učiteljice Vlatka Troskot i Maja Birovljević

 


Priloženi dokumenti:
JELOVNIK STUDENI 2020.docx

preskoči na navigaciju