preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vijenac

Login
e-Dnevnik za učenike

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

AUTORSKO PRAVO

Dragi učenici! 

Iako se nastava trenutno odvija na daljinu, Vaša socijalna pedagoginja je ovdje za Vas.

Ukoliko imate neki problem, pitanje, situaciju ili samo želite nešto podijeliti sa mnom, slobodno mi se javite na mail ana.amidzic@skole.hrmail

Kao i uvijek, rado ću Vas poslušati i pomoći Vam kako i koliko mogu. smiley

Dok se ne vidimo u školi, šaljem Vam puno pozdrava! 

Čuvajte se, pratite nastavu i redovito pregledavajte materijale koje Vam učitelji objavljuju. wink

 

Vaša socijalna pedagoginja Ana


TKO JE SOCIJALNI PEDAGOG?

Socijalni pedagog je stručnjak koji se bavi prevencijom, detekcijom, dijagnosticiranjem, ranim intervencijama i tretmanom, procesuiranjem i brigom za djecu, mlade i odrasle osobe s rizikom za poremećaje ili s poremećajima u ponašanju te njihovim socijalnim okruženjem.

Socijalni pedagozi su prisutni u različitim područjima (školstvo, pravosuđe, socijalna skrb, zdravstvo) pa tako mogu raditi u savjetovalištima, vrtićima, osnovnim i srednjim školama, dječjim i učeničkim domovima, domovima za odgoj djece i mladeži, odgojnim domovima, odgojnim zavodima, posebnim odgojnim ustanovama, institucijama za mentalno zdravlje, državnom odvjetništvu, sudovima, zatvorima, policijskim postajama, psihijatrijskim klinikama i istraživačkim centrima.

SOCIJALNA PEDAGOGINJA U OSNOVNOJ ŠKOLI VIJENAC

Socijalna pedagoginja u Osnovnoj školi Vijenac radi na pružanju odgojno-obrazovne podrške učenicima koji iskazuju rizična ponašanja i teškoće u ponašanju te na osmišljavanju i provođenju socijalnopedagoških intervencija za učenike s razvijenim poremećajima u ponašanju. Sve intervencije koje socijalna pedagoginja provodi usmjerene su na jačanje zaštitnih čimbenika i ublažavanje rizičnih čimbenika kod učenika kako bi uspješno svladali zahtjeve odgoja i obrazovanja, ali isto tako kako bi se poticao i podržavao njihov zdrav rast i razvoj.

U neposrednom radu s učenicima, socijalna pedagoginja radi na otkrivanju i procjeni učenika koji iskazuju neprihvatljive oblike ponašanja koristeći socijalnopedagoške instrumente procjene. U odnosu na prevenciju pojavnih oblika poremećaja u ponašanju, provodi individualni savjetodavni i grupni rad kroz savjetovanja, radionice za razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina te program „Razvoj vještina za adolescenciju“.

Surađuje s učiteljima, ravnateljicom, stručnim suradnicama, asistentima u nastavi, roditeljima te ustanovama koje skrbe o zaštiti, odgoju, zdravlju i obrazovanju djece.

 

Ana Amidžić, magistra socijalne pedagogije

KONTAKT:

ana.amidzic@skole.hr

 

 

 

preskoči na navigaciju