preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vijenac

Login
e-Dnevnik

        

e-Dnevnik za učenike i roditelje od sada i kao mobilna aplikacija

Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

 "Završena provedba svih projektnih aktivnosti Projekta energetske obnove zgrade  OŠ Vijenac"    

Energetska obnova zgrade  OŠ Vijenac

Objavljeno: 13.04.2021.

Grad Osijek uspješno je proveo sve projekte aktivnosti Projekta Energetska obnova zgrade OŠ Vijenac, na adresi Vijenac Ivana Meštrovića 36, Osijek, KK.04.2.1.04.0195.

Prema mjerama energetske učinkovitosti predviđenih Projektom Energetske obnove   zamjenjena je vanjska stolarija,  ugrađena je izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjenjena je rasvjeta s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjenjena je stara toplinska podstanica novom indirektnog tipa, ugrađeni su termostatski venti i glave, ugrađen je sustav ventilacije s povratom topline te je ugrađen sustav daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Provedbom navedenih mjera omogučena je proračunata ušteda toplinske energije za grijanje od 58,17 %, odnosno ušteda primarne energije od 96,73 % te smanjenje emisije CO2 za 90,08 %.

Projekt  Energetska obnova zgrade OŠ Vijenac na adresi Vijenac Ivana Meštrovića 36, Osijek počeo je potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 19. listopada 2018. godine s planiranim  trajanjem projekta od 24 mjeseca. Potpisom Dodatka Ugovoru Projekt je produžen za dodatnih 6 mjeseci s 30. travnjem 2021. kao novim datum završekta projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je Grad Osijek i krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi  5.404.392,50 kn s PDV-om, od čega su odobreni ukupni prihvatljivi troškovi u iznosu  5.357.161,25 kn, a dodijeljena su  bespovratna sredstva u iznosu  3.237.867,37 kn. Udio Grada u provedbi  projekta iznosi 2.166.525,13 kn, od čega je ESIF kreditnoj linijom HBOR-a osigurano 844.800,00 kn.


 

 

Uštede na energentima 165 i čak 270 tisuća kuna godišnje

Objavljeno: 02.10.2020

Završeni su radovi energetske obnove Osnove škole Mladost i Osnovne škole Vijenac. Riječ je o investiciji u školsku infrastrukturu vrijednoj 13,6 milijuna kuna i 60 posto sufinanciranoj sredstvima Europske unije.

Škole su realizacijom ovih projekata prešle iz D i E u energetski razred C te će godišnja ušteda za toplinsku i električnu energiju iznositi od 53 do 58 posto. Istaknuto je to na današnjoj, završnoj konferenciji projekata, uz pojašnjenje da za OŠ Vijenac to znači godišnju uštedu na energentima od 165 tisuća kuna, dok se u OŠ Mladost uštede penju i do čak 270 tisuća.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota kazao je kako su mu upravo ovakvi projekti energetske obnove jedni od najdražih gradskih projekata, te pojasnio da su radovi obuhvatili zamjenu vanjske stolarije, rasvjete i stare toplinske podstanice, izolaciju vanjskih zidova i ravnog krova, ugradnju termostatskih ventila i glava, te ugradnju sustava ventilacije zgrada, kao i sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Mijenjamo vizuru grada obnavljajući javne zgrade u gradskom vlasništvu, prvenstveno škole, vrtiće i športske objekte. Isto tako, stvaramo puno bolje i kvalitetnije uvjete za naše najmlađe ali i zaposlenike naših ustanova. To su samoodrživi projekti koji kroz uštede sami sebe kroz godine isplaćuju, istaknuo je Piližota.

Konferenciji su nazočili i ravnateljica OŠ Vijenac Vesna Vrbošić i ravnatelj OŠ Mladost Josip Jukić, koji je naglasio kako je ovaj projekt – za njihovih 500 učenika i odgojno obrazovne djelatnike škole – ,,jako velika stvar”:

Osim kompetencija učitelja i opremljenosti škole, sam prostor i ambijent za učenje jako je važan za odgoj i obrazovanje naše djece. Nakon energetske obnove naši učenici će imati ugodnije ozračje a vjerujem time i bolje rezultate.

Uz obnovu ove dvije škole, Grad Osijek izradio je i projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu Osnovne škole Vladimir Becić i dječjih vrtića Krijesnica, Pčelica, Nevičica i Bambi, za koje, prema riječima pročelnice za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljane Belajdžić, Grad iščekuje novi javni poziv.

Grad Osijek do sada je za energetsku obnovu prijavio deset zgrada (pet škola, tri vrtića i dvije zgrade Športskih objekata), čija je ukupna vrijednost 65 milijuna kuna. Uz to, kroz projekte prekogranične suradnje obnovio je jednu osnovnu školu, izgradio jedan dječji vrtić, te izradio projekte za obnovu još pet zgrada i jednog vrtića, ukupne vrijednosti 15,7 milijuna kuna. Time će Grad u energetsku obnovu svojih javnih ustanova za društvene djelatnosti, osobito za odgoj i obrazovanje, ukupno uložiti 81 milijuna kuna.

     

 

Energetska obnova zgrade  OŠ Vijenac

            Projekt Energetska obnova zgrade OŠ Vijenac na adresi Vijenac Ivana Meštrovića 36, Osijek, KK.04.2.1.04.0195., počeo je potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 19. listopada 2018. godine, trajanje projekta je 24 mjeseca.

Od mjera energetske obnove projektom je planirana zamjena vanjske stolarije, izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena stare toplinske podstanice novom indirektnog tipa, ugradnja  termostatskih ventila i glava, ugradnja sustava ventilacije s povratom topline i ugradnja sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Proračunata ušteda toplinske energije za grijanje provedbom navedenog je 58,17 %, ušteda primarne energije 96,73 % te smanjenje emisije CO2 za 90,08 %..

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je Grad Osijek i krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi  5.404.392,50 kn s PDV-om, od čega su odobreni ukupni prihvatljivi troškovi u iznosu  5.357.161,25 kn, a dodijeljena su  bespovratna sredstva u iznosu  3.237.867,37 kn. Udio Grada u provedbi  projekta iznosi 2.166.525,13 kn, od čega je ESIF kreditnoj linijom HBOR-a osigurano 844.800,00 kn.

 


 

 

Škole će ostvariti minimalno 60 posto uštede energije

Objavljeno: 21.05.2020.

U tijeku su energetske obnove OŠ Vijenac i OŠ Mladost kojima Grad Osijek očekuje minimalno 60 posto ušteda na energentima. Oba projekta vrijedna su više od 13 milijuna kuna, a 60 posto iznosa sufinancirano je sredstvima Kohezijskog fonda Europske unije.

Radove izvodi osječka tvrtka Massa d.o.o. koja, unatoč epidemiji koronavirusa, ovih dana završava prvu fazu radova, odnosno uređenje jednoga dijela ovojnice zgrade. No do početka iduće školske godine, učenici i učitelji obiju škola mogu očekivati nastavak obrazovanja u potpuno obnovljenim prostorima.

– Riječ je o školama koje su zbog dotrajalog životnog vijeka bile energetski neučinkovite i trošile neprihvatljive količine energije, stoga je osnovni cilj ovih projekata ušteda energije, prvenstveno toplinske – ističe pročelnica Ljiljana Belajdžić uz napomenu da se radi o dva ista projekta koja obuhvaćaju zamjenu stolarije, uređenje pročelja sa svim slojevima termoizolacije, uređenje krova, pokrova, sustava grijanja i ventilacije u dvorani, kao i priključenje na informacijski sustav za gospodarenje energijom. Ivan Ćurić, direktor Masse dodaje da će se u obje škole zamijeniti i rasvjeta kako bi se ostvarile uštede i u potrošnji električne energije.

– Nakon 57 godina naša škola će zasjati u novom ruhu, ponosni smo što ćemo imati gotovo novu školu kada se učenici u potpunosti vrate – kaže ravnateljica OŠ Vijenac Vesna Vrbošić, ne skrivajući zadovoljstvo dinamikom radova i suradnjom s dionicima projekta.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota ističe kako je Grad Osijek u dosadašnje energetske obnove pet osnovnih škola i tri vrtića uložio 80 milijuna kuna te da se s ove dvije škole približava iznosu od 100 milijuna.

– Ovo su mi jedni od najdražih projekata jer su održivi, jer većinu sredstava povlačimo iz fondova Europske unije i po završetku mijenjaju vizuru naših naselja. Omogućavaju bolje uvjete našim učenicima i učiteljima i što je najvažnije ušteđena sredstva možemo preusmjeriti na druge investicije – zaključuje Piližota.

        

 

Energetska obnova zgrade  OŠ Vijenac

            Projekt Energetska obnova zgrade OŠ Vijenac na adresi Vijenac Ivana Meštrovića 36, Osijek, KK.04.2.1.04.0195. počeo je potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 19. listopada 2018. godine, trajanje projekta je 24 mjeseca.

Od mjera energetske obnove projektom je planirana zamjena vanjske stolarije, izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena stare toplinske podstanice novom indirektnog tipa, ugradnja  termostatskih ventila i glava, ugradnja sustava ventilacije s povratom topline, ugradnja sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Proračunata ušteda toplinske energije za grijanje provedbom navedenog je 58,17 %, ušteda primarne energije 96,73 % te smanjenje emisije CO2 za 90,08 %.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je Grad Osijek i krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi  5.404.392,50 kn s PDV-om, od čega su odobreni ukupni prihvatljivi troškovi u iznosu  5.357.161,25 kn, a dodijeljena su  bespovratna sredstva u iznosu  3.237.867,37 kn. Udio Grada u provedbi  projekta iznosi 2.166.525,13 kn, od čega je ESIF kreditnoj linijom HBOR-a osigurano 844.800,00 kn.

 

 

                     

  

        


 

Projekt energetske obnove OŠ Vijenac

                                    

Projekt Energetska obnova zgrade OŠ Vijenac na adresi Vijenac Ivana Meštrovića 36, Osijek počeo je potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 19. listopada 2018. godine, trajanje projekta je 24 mjeseca.
Od mjera energetske obnove projektom je planirana zamjena vanjske stolarije, izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena stare toplinske podstanice novom indirektnog tipa, ugradnja termostatskih ventila i glava, ugradnja sustava ventilacije s povratom topline. Proračunata ušteda toplinske energije za grijanje provedbom navedenog je 58,17 %, ušteda primarne energije 96,73 % te smanjenje emisije CO 2 za 90,08 %.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je Grad Osijek i krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.404.392,50 kn s PDV-om, od čega su odobreni ukupni prihvatljivi troškovi u iznosu 5.357.161,25 kn, a dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu 3.237.867,37 kn. Udio Grada u provedbi projekta iznosi 2.166.525,13 kn, od čega je ESIF kreditnoj linijom HBOR-a osigurano 844.800,00 kn.

image.png


02.10.2020.
Završena energetska obnova osnovnih škola Mladost i Vijenac

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=84284#ixzz6ZzUUvwn2

21.05.2020.
Energetska obnova OŠ Vijenac i OŠ Mladost: škole će ostvariti minimalno 60 posto uštede energije

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=82715

Predstavljen projekt energetske obnove osnovnih škola Vijenac i Mladost

 

Započinje energetska obnova škole

31.01.2020.

Nakon brojnih predradnji Energetska obnova zgrade OŠ Vijenac započinje dolaskom prvoga kamiona. Izvođač radova je Massa d.o.o. 

Energetska obnova

12.11.2018.

U Gradu Osijeku predstavljeni su danas novi projekti energetske obnove zgrada, ovoga puta osnovnih škola Vijenac, Mladost i Franje Krežme te Dječjega vrtića Potočnica. Vrijedost je 26 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost energetske obnove objekata, prijavljenih na Operativni program konkurentnost i kohezija, je 65 milijuna kuna, a od toga je obveza Grada 10 milijuna kuna- rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Istaknula je kako je danas stigla i potvrda da su prošle prijave za još 2 osječka vrtića- Radost i Latica, za Gradske bazene i za Športsku dvoranu Zrinjevac. Zajedničko je svim objektima da će uštedjeti 50 do 70 posto energije te da će svi ugovori biti realizirani u sljedeća 24 mjeseca. Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš pohvalio je Grad Osijek jer su mu projekti dobri i kvalitetni, da ih "ne treba popravljati i kao takvi imaju apsolutnu prolaznost". Očekuje da će od uštede novca provesti i niz drugih projekata za poboljšanje uvjeta života i djelovanja. 

preskoči na navigaciju